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[발리/우붓] Hujan Locale/후잔 로칼

あかいいと 2017. 10. 10. 10:16
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우붓에는 발리의 다른 지역에 비해 유독 베지테리언, 심지어 비건 카페가 많은데, 한두 번 정도야 건강식으로 먹는다 쳐도 나처럼 선천적 육식주의자가 매일 풀만 먹고 살 수는 없는 노릇.
그렇다고 무조건 고기면 다 괜찮은 입맛도 아니어서 고르고 또 골라 어렵게 예약한 <Hujan Locale(후잔 로칼)>



1층은 라운지 바.



2층은 다이닝 룸.



그간 채식에 지친 나를 위로해주는 앞접시. 소-돼지-닭-소-돼지-닭-소..



이 레스토랑의 시그니처는 아이러니하게도 소, 닭, 돼지가 아니고 오징어.
기름에 들어갔다 나왔다고 하기에는 너무 뽀얀 튀김옷이 매콤하고 새콤한 마법의 가루를 만나 듣도 보도 못한 오징어 튀김 탄생.
스타터치고는 꽤 비싼 편인데, 먹다 보면 비싼 가격은 새까맣게 잊어버리고 양이 적어서 아쉽다는 생각만 든다.
Crispy squid with chili jam ginger flower lemongrass 120,000 IDR.
Ginger flower is commonly used in South Asian cooking, including Indonesia, especially throughout Sumatra. The flower adds a unique and exotic fragrance into the dish. We combine fresh local squid with the flower and other spices, and spice it up with chili jam.



"Gulai ikan salai" house tea smoked fish simmered in a batak curry with ginger flower belimbing wuluh petai and charred leeks 175,000 IDR.
The dish is normally served with catfish and smoked for hours over burning embers. We have readapted it to using grouper and creating our own smoker by using rice and tea.
+ Roti canai 30,000 IDR.



와이프 친구가 하는 식당까지 찾아가서 배워왔다는 레시피, 육즙이 흐르는 로스트 치킨.
"Ayam bakar padang" butterflied whole spring chicken with asam kandis chili turmeric and coconut served with sambal terasi taucho 175,000 IDR.
I found this great recipe from a friend of my wife's who owns a Padang warung in the bus terminal of Bukit tinggi. I spent four days there in back of here kitchen learning how to prepare padang food. There are many different styles and colours but what I like about her's is the heat of her chili paste and the addition of asam kandis, in Hujan we have decided to serve it with a spicy shrimp paste based sambal seasoned with taucho.



이 소고기 요리 레시피 전수에 우여곡절이 많았다고 했는데, 내가 레시피 주인이었어도 순순히 가르쳐주지 않았을 터.
하지만 극단적으로 단순하게 표현하자면 무와 당근이 들어간 장조림과 단맛이 빠진 갈비찜 그 어디쯤에 있는 맛. ㅇㅅㅇ
48 hours rawon short rib beef with wood roasted bone marrow baby carrots kecai sprouts and served in black nut sauce 195,000 IDR.
The dish is served in way homes or warungs across East Java. This particular recipe I had to almost swap my car for as the Ibu was not willing to share. Luckily I still have my car and I can now share this dish with you.



삼겹살을 시켰는데 순대가 나왔네요? 역시 이래서 한국말은 끝까지 들어보고 메뉴는 끝까지 읽어봐야 하는 것.
Slow cooked pork belly saksang style with andaliman pork liver and kidu kidu blood sausage 175,000 IDR.
The Batak people were once very tribal in their choice of ingredients, luckily nowadays the focus is on other less aggressively acquired ingredients and spices such as saksang babi. We have added well known blood sausage to keep up the fierce eating appearances and stuffed it with andaliman spices, chopped liver and pork belly.







스미냑의 유명 음식점 <sarong(사롱)>, <mama San(마마 산)>의 자매 레스토랑이지만, 개인적으로 그 두 곳보다는 여기 음식이나 분위기가 훨씬 더 마음에 든다.
그리고 메뉴에 작은 글씨로 빼곡히 적어놓은 음식에 관한 이야기, 주인의 경험담이 에세이를 읽는 듯 흥미롭다.
다만 커리와 같이 먹는 로티 가격이 작년 이맘때쯤 20,000 IDR, 올해는 30,000 IDR, 내년에는 40,000 IDR?
인도네시아 전체 물가 상승률을 훌쩍 뛰어넘는 진격의 발리 물가로 인해 "블로그에 나와 있는 음식 가격이 하나도 안 맞잖아!" 할 수 있음 주의.
온라인 예약은 여기에서. https://www.chope.co/bali-restaurants/restaurant/hujan-locale


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